Astronaut Hall of Fame voegt senator Mark Kelly en Roy Bridges toe aan de lijst van inductees

Uncategorized

Twee uitstekende piloten van de spaceshuttle worden momenteel opgenomen als ontvangers van 2023 in de U.S. Astronaut Hall of Fame. Op 6 mei vindt er een openbaar evenement plaats in de NASA Kennedy Space Center Visitor Complex-faciliteit in Florida ter ere van senator Mark Kelly en de gepensioneerde generaal-majoor Roy Bridges.


Voormalig NASA-astronaut en huidige voorzitter van de Astronaut Scholarship Foundation Curt Brown sprak zijn opwinding uit. Hij benadrukte dat deze twee astronauten de geest van onderzoek, durf en teamwerk verpersoonlijken. Deze waarden zijn het succes van het Amerikaanse ruimtevaartprogramma blijven ondersteunen.


Na zijn selectie als astronaut in 1980 begon de carrière van Roy Bridges bij NASA officieel. In juli 1985 kreeg hij de stoel van de piloot voor de achtste Challenger-shuttlemissie, STS-51F. Samen met de commandant, Gordon Fullerton, voerden ze de enige afbreking van het programma naar een baan om de aarde uit. Ondanks de moeilijkheden slaagde de bemanning erin haar taken te volbrengen.


Voorafgaand aan zijn pensionering bij het astronautenkorps in 1986, werkte Bridges nog steeds als piloot op verschillende missies. Dit omvat de Spacelab 2-missie. Bridges ging in 2019 met pensioen na een lange en succesvolle carrière waarin hij verschillende uitvoerende functies vervulde. Dit omvat de commandant van het Eastern Space and Missile Center, de directeur van het Kennedy Space Center en de directeur van het Langley Research Center.


Mark Kelly’s relatie met NASA begon in 1996 toen hij werd gekozen als astronaut. In december 2001 vloog hij zijn eerste missie, STS-108, en twee jaar later leidde hij het team dat de overblijfselen van de STS-107-bemanning ophaalde. Kelly’s tweede en derde lancering, respectievelijk STS-121 en STS-124, waren de tweede “Return to Flight”-missie en de laatste vlucht van de Discovery. Hij hield toezicht op de installatie van het Japanse Kibo-laboratorium op de laatste missie, waarin hij de leiding had. In mei 2011 lanceerde Kelly de Endeavour, de voorlaatste missie van het shuttle-programma.


Bridges en Kelly zijn geëerd voor hun uitstekende prestaties in het Amerikaanse ruimtevaartprogramma door opgenomen te worden in de U.S. Astronaut Hall of Fame. Hun opname verhoogt het totale aantal inductees sinds de oprichting van de Hall of Fame in 1990 tot 107.


Toekomstige astronautengeneraties zullen worden geïnspireerd door de carrières van Bridges en Kelly. Dit dient ook als een herinnering aan de moed en samenwerking die nodig is om het onbekende te verkennen. Het publiek krijgt de gelegenheid om de prestaties van twee uitstekende astronauten en hun bijdragen aan het Amerikaanse ruimteprogramma te erkennen en te vieren tijdens het U.S. Astronaut Hall of Fame-evenement op 6 mei.