Aristotle Atlantic Partners Behaalt Sterke Resultaten in het Tweede Kwartaal 2023

Aristotle Atlantic Partners Behaalt Sterke Resultaten in het Tweede Kwartaal 2023

Uncategorized

Beleggingsbeheerder Aristotle Atlantic Partners heeft zijn investeerdersbrief voor het tweede kwartaal van 2023 uitgebracht. Het Core Equity Composite van het bedrijf behaalde een totaalrendement van 9,29% bruto aan rendement (9,18% netto aan rendement), en presteerde daarmee beter dan de S&P 500 Index, die een totaalrendement van 8,74% noteerde.

Eén van de topbezittingen die in de investeerdersbrief wordt benadrukt, is Broadcom Inc. (NASDAQ: AVGO), een halfgeleiderfabrikant gevestigd in San Jose, Californië. Met een marktkapitalisatie van $371,3 miljard heeft Broadcom een rendement behaald van 60,93% sinds het begin van het jaar en een rendement op jaarbasis van 68,03%. Op 28 juli 2023 sloot het aandeel op $899,79 per aandeel.

Aristotle Atlantic Partners ziet Broadcom als een belangrijke begunstigde van investeringen in generatieve kunstmatige intelligentie (AI) en Large Language Models (LLM). Het bedrijf’s op maat gemaakte Application-Specific Integrated Circuit (ASIC) chips zijn zeer in trek voor datacenters, dankzij de toenemende investeringen in versnelde berekeningen. Daarnaast wordt er verwacht dat Broadcom’s netwerkchips meer vraag zullen ervaren naarmate klanten investeren in geavanceerde AI-training en inferentie. Het bedrijf heeft ook een meerjarige leveranciersrelatie met Apple, zijn grootste klant.

Broadcom Inc. stond niet op de lijst van de 30 meest populaire aandelen onder hedgefondsen. Echter, het stond in 72 hedgefondsportefeuilles aan het einde van het tweede kwartaal van 2023, waarbij het een rendement behaalde van 43,62% in de afgelopen drie maanden.

Voor meer investeerdersbrieven en inzichten van hedgefondsen en prominente investeerders, kunt u een bezoek brengen aan de pagina hedgefondsbrieven Q2 2023.