Apple Inc.: Gespecialiseerd in innovatieve computerhardware en muziekdragers

Apple Inc.: Gespecialiseerd in innovatieve computerhardware en muziekdragers

Uncategorized

Apple Inc. is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het ontwerpen, vervaardigen en verkopen van computerhardware en muziekdragers. Het bedrijf heeft een divers product- en dienstenaanbod.

De netto-omzet van Apple is verdeeld over verschillende product- en dienstencategorieën. Het grootste deel van de omzet (52,1%) komt uit de verkoop van telefoonproducten, waaronder de merk iPhone. Daarnaast levert het bedrijf randapparatuur (10,5%) zoals schermen, opslagsystemen, printers, videocamera’s, geheugenkaarten, servers en schakelaars.

Apple is ook actief in de computerindustrie en genereert 10,2% van de netto-omzet uit de verkoop van laptops (MacBook, MacBook Air en MacBook Pro) en pc’s (iMac, Mac mini, Mac Pro en Xserve).

Een ander belangrijk onderdeel van de omzet (7,4%) komt voort uit de verkoop van muziekondersteunende apparaten, zoals de iPod en iPad, evenals bijbehorende accessoires.

Naast deze producten en diensten levert Apple ook software, onderhoudsservice en internettoegangsservice, wat goed is voor 19,8% van de netto-omzet.

Geografisch gezien is de netto-omzet van Apple als volgt verdeeld: 43% in Amerika, 18,8% in China/Hongkong/Taiwan, 6,6% in Japan, 7,5% in Azië/Pacific en 24,1% in Europa/India/Midden-Oosten/Afrika.

Apple staat bekend om zijn innovatieve producten en heeft wereldwijd een grote klantenkring opgebouwd. Het biedt niet alleen hoogwaardige computerhardware, maar ook een naadloze integratie met software en services. Apple blijft streven naar het leveren van geavanceerde technologieën en het creëren van producten die aansluiten bij de behoeften van de consument.