Apple Watch Series 9 krijgt nieuwe functies, gerucht onthult

Apple Watch Series 9 krijgt nieuwe functies, gerucht onthult

Uncategorized

De Apple Watch Series 9 krijgt toch enkele nieuwe functies, volgens een last-minute gerucht. Wat kun je verwachten van de nieuwe smartwatch?

De Apple Watch Series 9 is Apple’s volgende smartwatch, maar er werd gezegd dat er geen grote vernieuwingen zouden zijn. Het design blijft hetzelfde en de formaten zijn nog steeds 41 mm en 45 mm. Het enige opvallende is dat de Series 9 een nieuw kleurtje krijgt en een krachtigere processor. Dit is echter alles wat er vernieuwd zou worden, volgens eerdere geruchten.

Mark Gurman, een bekende Apple-insider, heeft echter onthuld dat de Apple Watch Series 9 toch enkele nieuwe functies krijgt. Volgens bronnen zal de Series 9 upgrades krijgen voor verschillende sensoren en interne componenten. Dit zijn kleine verbeteringen die de prestaties van de smartwatch ten goede komen.

Gurman noemde specifiek een nieuwe versie van de hartslagsensor, die nauwkeuriger moet werken dan de huidige variant. De Series 9 zal ook worden uitgerust met een U2-chip, die ook in de iPhone 15 zal worden gebruikt. Deze ultrawideband-chip zal de Apple Watch niet sneller maken, maar zal wel verbeterde mogelijkheden bieden voor het vinden van je apparaten via de ‘Zoek mijn’ functie.

Deze vernieuwingen zullen ook komen naar de Apple Watch Ultra, de ultieme smartwatch in Apple’s assortiment. Deze werd vorig jaar aangekondigd en is toe aan een opvolger. Meer informatie over wat er nieuw is aan de Apple Watch Ultra 2 vind je in ons dossier.

De Apple Watch Series 9 wordt naar verwachting morgen aangekondigd tijdens het Apple-event op dinsdag 12 september om 19:00 uur Nederlandse tijd. Naast de nieuwe smartwatch kunnen we ook andere nieuwe producten verwachten, waaronder de iPhone 15.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom dit event? Volg ons dan op Twitter of houd morgenavond onze website in de gaten. Schrijf je ook in voor onze nieuwsbrief om na het event een overzicht te ontvangen van alle aankondigingen.