Apple Watch Series 9 en Ultra 2 krijgen verbeterde functies voor hartslagmonitoring en nauwkeurigere sensors

Apple Watch Series 9 en Ultra 2 krijgen verbeterde functies voor hartslagmonitoring en nauwkeurigere sensors

Uncategorized

Volgens Mark Gurman van Bloomberg zullen de Apple Watch Series 9 en Ultra 2 voorzien worden van een vernieuwde hartslagmonitor, nauwkeurigere sensors en een U2-ultrawidebandchip. Gurman heeft deze informatie verkregen uit gesprekken met bronnen die bekend zijn met het onderwerp.

Apple wil zich dit jaar richten op snelheid, efficiëntie en nauwkeurigheid voor hun smartwatches. Deze focus heeft geleid tot de vervanging van verschillende sensors door meer nauwkeurige versies en een nieuwe versie van de optische hartslagsensor. Daarnaast zullen zowel de Apple Watch Series 9 als de Ultra 2 uitgerust worden met een U2-ultrawidebandchip. Deze chip zal ook aanwezig zijn in de iPhone 15-serie en zorgt voor verbeterde locatiedetectie, wat bijvoorbeeld leidt tot nauwkeurigere tracking in de Zoek Mijn-applicatie.

Volgens Gurman zullen de nieuwe horloges gemaakt worden van meer gerecyclede materialen en is het plan om de behuizing van de roestvrijstalen Series 9-horloges met behulp van 3D-printing te produceren. Het ontwerp van de smartwatches zal verder vergelijkbaar zijn met de iteraties van vorig jaar.

Eerder werd al gespeculeerd dat beide horloges een nieuwe S9-processor zullen krijgen. Deze processor is gebaseerd op de A15 Bionic-chip van de iPhone 13 en zal voor een aanzienlijke prestatieboost zorgen, de grootste sinds de Watch 6. Verwacht wordt dat de officiële aankondiging van de smartwatches, samen met de iPhone 15-serie en andere producten, zal plaatsvinden tijdens het Apple Wonderlust-evenement op dinsdag.