Nieuwe Apple Watches aangekondigd: Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2

Nieuwe Apple Watches aangekondigd: Apple Watch Series 9 en Apple Watch Ultra 2

Uncategorized

Tijdens het recente Wonderlust-event heeft Apple niet alleen de iPhone 15 aangekondigd, maar ook twee nieuwe modellen van de Apple Watch: de Apple Watch Series 9 en de Apple Watch Ultra 2. Beide horloges zijn uitgerust met de nieuwe S9-chip, waardoor ze aanzienlijk sneller zijn dan hun voorgangers. Bovendien heeft de Apple Watch Ultra 2 een nog langere batterijduur.

De pre-order voor de nieuwe Apple Watches is direct na het Wonderlust-event gestart, waardoor je nu alvast jouw bestelling kunt plaatsen om het horloge als een van de eersten te ontvangen. De officiële releasedatum is vrijdag 22 september.

De Apple Watch Series 9 heeft een interne upgrade gekregen en maakt gebruik van de nieuwe S9-chip, gebaseerd op de A15 Bionic-chip die we eerder zagen in de iPhone 13 en 14. Hierdoor levert dit model aanzienlijk betere prestaties dan de Apple Watch Series 8. Het horloge heeft ook een nieuwe U2-chip, die de nauwkeurigheid van ‘Zoek mijn’ verbetert en ervoor zorgt dat je de exacte locatie van je horloge kunt zien.

Het design van de Apple Watch Series 9 is grotendeels hetzelfde gebleven, maar er is nu ook een nieuwe kleuroptie beschikbaar: roze. Daarnaast zijn er verschillende kleurvarianten in aluminium en roestvrij staal beschikbaar.

Naast de Apple Watch Series 9 is ook de nieuwe generatie van de Apple Watch Ultra aangekondigd: de Apple Watch Ultra 2. Deze smartwatch is geavanceerder en goedkoper dan zijn voorganger. Het horloge heeft een helderder display, waardoor het altijd goed afleesbaar is, zelfs in direct zonlicht. Ook de Apple Watch Ultra 2 maakt gebruik van de S9-chip, waardoor de batterijduur nog langer is. Met de energiebesparingsmodus kun je het horloge tot wel 72 uur gebruiken.

Wil je de Apple Watch Series 9 of de Apple Watch Ultra 2 bestellen? Kijk dan op de websites van verschillende winkels, zoals Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Mobiel.nl en Belsimpel.

Als je op de hoogte wilt blijven van de nieuwste ontwikkelingen rondom de Apple Watches, meld je dan aan voor de nieuwsbrief van iPhoned en download de gratis iPhoned-app.