Apple verlaagt prijzen iPhone 14-serie na lancering iPhone 15-serie in China

Apple verlaagt prijzen iPhone 14-serie na lancering iPhone 15-serie in China

Uncategorized

Apple heeft de prijzen voor de iPhone 14-serie in China verlaagd na de lancering van de iPhone 15-serie. De prijzen van de 128 gigabyte versie van de iPhone 14 zijn met 600 yuan verlaagd naar 5.399 yuan ($740,50). De iPhone 14 Plus wordt nu verkocht voor 5.999 yuan, in vergelijking met de lancering prijs van 6.999 yuan. Het nieuws is bevestigd door een website, maar bronnen en contactgegevens zijn niet beschikbaar.

Het verlagen van de prijzen van oudere iPhone-modellen is een gebruikelijke tactiek van Apple na de lancering van nieuwe modellen. De verlaging heeft tot doel consumenten te verleiden om te upgraden naar de nieuwere iPhone 15-serie, die naar verwachting betere specificaties en functies zal hebben. Apple hoopt ook de verkoop van de iPhone 14-serie te stimuleren door de prijzen te verlagen.

De iPhone 15-serie is nog niet officieel aangekondigd, maar er zijn al verschillende geruchten en speculaties over de nieuwe functies van de telefoon. Sommige rapporten suggereren dat de iPhone 15 een verbeterde camera zal hebben, terwijl anderen wijzen op een snellere processor en betere batterijduur. Apple heeft echter nog geen officiële informatie verstrekt over de specificaties van de iPhone 15.

Met de prijsverlaging hoopt Apple de concurrentie aan te gaan met andere smartphonefabrikanten in China, zoals Xiaomi en Huawei. Deze bedrijven bieden vaak smartphones aan tegen lagere prijzen dan Apple. Door de prijzen van oudere modellen te verlagen, hoopt Apple zijn marktaandeel in China te vergroten.

Al met al lijkt het erop dat de prijsverlaging van de iPhone 14-serie in China een strategische zet is van Apple om de verkoop te stimuleren en consumenten te verleiden om te upgraden naar de iPhone 15-serie. Het is afwachten hoe de markt zal reageren op deze prijsverlaging en of het de beoogde resultaten zal opleveren voor het bedrijf.