iPhone 15 wordt eerste iPhone met usb-c, met mogelijk nieuwe accessoires en updates

iPhone 15 wordt eerste iPhone met usb-c, met mogelijk nieuwe accessoires en updates

Uncategorized

De iPhone 15 wordt de eerste iPhone die uitgerust is met een usb-c poort, ter vervanging van de huidige Lightning-poort. Volgend jaar is het plan van Apple om alle accessoires, waaronder AirPods, MagSafe-laders, muizen en toetsenborden, ook uit te rusten met usb-c.

Volgens Apple-kenner Mark Gurman van Bloomberg, die te gast was in de podcast van MacRumors, wil Apple snel volledig overstappen naar usb-c. Deze overstap moet volgend jaar al voltooid zijn, inclusief accessoires zoals toetsenborden en muizen.

De iPhone 15, die aangekondigd wordt tijdens het ‘Wonderlust’-evenement van Apple, zal al voorzien zijn van usb-c. De nieuwe Pro-modellen zullen ook een snellere usb-c dataoverdracht hebben. Dit is één van de manieren waarop Apple de Pro-versies wil onderscheiden van de standaardmodellen, naast een betere batterijduur, dunnere randen, een snellere chip en een aanpasbare actieknop.

Tijdens het evenement wordt ook de mogelijkheid aangekondigd van een nieuwe MagSafe Duo, ditmaal met usb-c. Daarnaast is de kans groot dat er een nieuwe versie van de MagSafe Battery Pack wordt gepresenteerd, evenals de Apple Watch Magnetic Charging Dock met een usb-c aansluiting.

Naar verwachting zullen er geen volledig nieuwe accessoires worden gepresenteerd tijdens het Wonderlust-evenement. Er wordt wel gewerkt aan een vernieuwde MagSafe Battery Pack (natuurlijk met usb-c), waarbij meerdere exemplaren op elkaar gestapeld kunnen worden om meerdere apparaten tegelijkertijd op te laden. Dit product zal echter waarschijnlijk pas volgend jaar onthuld worden, aldus Gurman.

Daarnaast suggereert de Apple-kenner dat Apple de nieuwste AirPods Pro zal presenteren als een update van de huidige generatie, en niet als een geheel nieuwe ‘derde’ generatie. De nieuwe AirPods zullen pas volgend jaar of in 2025 gelanceerd worden. In het verleden lekte ook uit dat de AirPods en AirPods Max vanaf volgend jaar uitgerust zullen worden met usb-c.

De overstap naar usb-c komt niet zomaar tot stand. De Europese Unie wil al geruime tijd een regelgevend kader waarin techbedrijven verplicht worden om één standaard aansluiting aan te bieden. Vorig jaar werd hierover een akkoord bereikt: vanaf eind 2024 is usb-c verplicht.

Volgens Bloomberg zal Apple tijdens het Wonderlust-evenement proberen de overgang naar usb-c te verkopen als een overwinning, ondanks eerdere hevige tegenstand tegen deze regel. Apple zal vooral de positieve eigenschappen van usb-c benadrukken, zoals de hogere overdrachtsnelheden en kortere laadtijden.

Lees meer over de iPhone 15.