Apple brengt besturingssysteemupdates uit om zerodaykwetsbaarheid te verhelpen

Apple brengt besturingssysteemupdates uit om zerodaykwetsbaarheid te verhelpen

Uncategorized

Apple heeft onlangs besturingssysteemupdates uitgebracht voor oudere iPhones, iPads en Macs om een zerodaykwetsbaarheid aan te pakken. De updates, iOS en iPadOS 15.7.9, macOS 11.7.10 en 12.6.9, zijn bedoeld om het Pegasus-spywareprobleem op te lossen.

Deze specifieke beveiligingsupdates, genaamd CVE-2023-41064, zijn ontworpen om de kwetsbaarheid te verhelpen waardoor Pegasus-spyware op afstand kon worden geïnstalleerd. Tot voor kort was de exploit actief en konden gebruikers zonder hun medeweten worden aangevallen.

Eerder had Apple al iOS 16.6.1 uitgebracht, dat de kwetsbaarheid verhielp voor nieuwere apparaten. Deze recente updates zijn specifiek gericht op oudere systemen. Bijvoorbeeld, iOS 15.7.9 is beschikbaar voor apparaten zoals iPhone 6s, iPhone 7, eerste generatie iPhone SE, iPad Air 2, vierde generatie iPad mini en zevende generatie iPod Touch.

Het is niet de eerste keer dat Apple dergelijke updates heeft uitgebracht voor oudere apparaten die geen nieuwe besturingssysteemversies ontvangen. Eerder dit jaar kwam het bedrijf ook met iOS en iPadOS 15.7.5 om een andere zerodaykwetsbaarheid aan te pakken.

Deze updates benadrukken het belang van regelmatige besturingssysteemupdates en beveiligingspatches. Het is essentieel voor gebruikers om hun apparaten up-to-date te houden met de nieuwste software om potentiële beveiligingsrisico’s te minimaliseren.