Google’s Android Systeem: Een Eye-Opener voor Privacy

Google’s Android Systeem: Een Eye-Opener voor Privacy

Uncategorized

Een recent gelekte interne presentatie van Apple onthult hoe het privacybeleid van Google’s mobiele systeem, Android, wordt beschreven als “een enorm volgapparaat”. Deze uitspraak is opnieuw aangehaald in een nieuwe antitrustzaak van de Amerikaanse Justitie tegen Google, waarin wordt beweerd dat het bedrijf mogelijk machtsmisbruik heeft gepleegd.

De presentatie, die dateert uit 2013, maakt deel uit van het bewijsmateriaal in de lopende rechtszaak. Apple-topman Eddy Cue gaf deze presentatie aan Tim Cook, de CEO van Apple, om te laten zien hoe Apple concurreert met Google op het gebied van privacy. Op een van de slides staat de veelbetekenende zin: “Android is een enorm volgapparaat”.

In de presentatie benadrukt Apple hoe hun privacy-aanpak superieur is aan die van Google. Waar Apple alleen gegevens van verschillende diensten combineert als dit daadwerkelijk leidt tot een betere klantervaring, combineert Google data uit al hun diensten. Daarnaast zijn gesproken zoekopdrachten bij Google gekoppeld aan het Google-account, terwijl Siri-data bij Apple alleen aan de digitale assistent zijn gekoppeld en niet aan het Apple-account.

De antitrustzaak tegen Google is een van de belangrijkste processen van de afgelopen jaren in de techsector. Het Amerikaanse Ministerie van Justitie beschuldigt Google ervan de markt voor zoekmachines te monopoliseren door exclusieve deals te sluiten met bedrijven zoals Apple en Samsung, waarbij miljarden worden betaald om Google als de standaardzoekmachine in te stellen op hun apparaten.

Hoewel sommige delen van de rechtszaak achter gesloten deuren plaatsvinden, is de interne presentatie van Apple-topman Eddy Cue nu openbaar gemaakt als onderdeel van zijn getuigenverklaring. Deze onthullende presentatie werpt een nieuw licht op de privacypraktijken van Google.

Wat is een antitrustzaak?

Een antitrustzaak is een juridische procedure waarbij een bedrijf wordt beschuldigd van het overtreden van mededingingsregels en wetten om een monopoliepositie te verkrijgen of te behouden.

Wat is het privacybeleid van Google?

Het privacybeleid van Google omvat de regels en procedures die het bedrijf hanteert met betrekking tot het verzamelen, opslaan en gebruiken van persoonlijke gegevens van gebruikers.

Wat is Android?

Android is het mobiele besturingssysteem van Google dat wordt gebruikt op verschillende smartphones en tablets. Het stelt gebruikers in staat om apps te downloaden, te surfen op internet en andere functies uit te voeren.

Bron: [Website met technologienieuws]