Vanaf volgend jaar ondersteunt Apple iPhones RCS voor het verzenden van foto’s en video’s naar Android-telefoons

Vanaf volgend jaar ondersteunt Apple iPhones RCS voor het verzenden van foto’s en video’s naar Android-telefoons

Uncategorized

Apple heeft aangekondigd dat vanaf volgend jaar iPhones RCS-ondersteuning zullen hebben, waardoor het mogelijk wordt om foto’s en video’s van een Android-telefoon naar een iPhone te sturen en vice versa, zonder dat WhatsApp nodig is. RCS, wat staat voor Rich Communication Services, is de opvolger van sms en biedt meer functionaliteit dan de traditionele tekstberichten.

Hoewel elk mobiel toestel momenteel sms ondersteunt voor het verzenden van korte berichten, is het niet geschikt voor het verzenden van foto’s, video’s, geluidsopnames en langere berichten. RCS werd dan ook ontwikkeld als een geavanceerder alternatief voor sms, waarmee gebruikers zonder tussenkomst van apps zoals WhatsApp foto’s en video’s kunnen verzenden naar andere Android-toestellen.

Echter, iPhones hadden tot nu toe geen ondersteuning voor RCS, omdat Apple zijn eigen berichtendienst, iMessage, ontwikkelde. iMessage stelt iPhone-gebruikers in staat om berichten met foto’s en video’s naar elkaar te sturen, maar het verzenden van foto’s naar Android-telefoons was niet mogelijk vanuit iMessage.

Onder druk van Google en Samsung heeft Apple nu besloten om RCS-ondersteuning toe te voegen aan iPhones. Vanaf volgend jaar zullen iPhones worden uitgerust met RCS in de app waarmee ook sms-berichten worden verzonden. Het is belangrijk om op te merken dat RCS-ondersteuning losstaat van iMessage. Wanneer twee iPhone-gebruikers foto’s naar elkaar sturen, zal dat nog steeds via iMessage gebeuren, maar het verzenden van foto’s van een iPhone naar een Android-toestel zal worden gedaan via RCS.

Al met al is deze stap van Apple om RCS te ondersteunen een belangrijke ontwikkeling voor gebruikers van zowel iPhones als Android-telefoons. Het stelt hen in staat om gemakkelijk foto’s en video’s met elkaar te delen zonder afhankelijk te zijn van externe berichtenapps zoals WhatsApp.

Veelgestelde vragen

Wat is RCS?

RCS staat voor Rich Communication Services en is een geavanceerder alternatief voor sms. Het biedt meer functionaliteit, zoals het verzenden van foto’s, video’s, geluidsopnames en langere berichten, zonder de noodzaak van externe berichtenapps.

Zal iMessage nog steeds worden gebruikt voor foto’s en video’s tussen iPhones?

Ja, iMessage blijft de standaardmethode voor het verzenden van foto’s en video’s tussen iPhones.

Wanneer zal Apple iPhones uitrusten met RCS?

Vanaf volgend jaar zullen iPhones RCS-ondersteuning hebben, maar een specifieke releasedatum is nog niet bekendgemaakt.

Waarom heeft Apple besloten om RCS-ondersteuning toe te voegen aan iPhones?

Apple heeft onder druk van Google en Samsung besloten om RCS-ondersteuning toe te voegen, zodat gebruikers van iPhones eenvoudig foto’s en video’s kunnen delen met Android-telefoons zonder afhankelijk te zijn van externe berichtenapps.