Apple lanceert koolstofneutrale Apple Watch modellen

Apple lanceert koolstofneutrale Apple Watch modellen

Uncategorized

Apple heeft aangekondigd dat drie van zijn Apple Watch modellen geleverd zullen worden als koolstofneutrale versies. Deze modellen zullen een nieuw groen logo hebben op hun verpakking. Het grootste verschil is dat er meer gebruik zal worden gemaakt van transport over zee in plaats van vliegtuig. Dit is een belangrijke stap voor Apple om tegen 2030 volledig koolstofneutraal te zijn, inclusief de gehele toeleveringsketen.

Een van de grootste uitdagingen voor het bereiken van dit doel is het verminderen van de uitstoot van het snelle transportnetwerk van Apple, dat grotendeels afhankelijk is van vliegtuigen. Apple was een voorloper in het gebruik van vliegtuigen voor het vervoer van consumentenelektronica van fabrieken in China naar bestemmingen over de hele wereld, waardoor de voorraad werd verkleind en de winst werd verhoogd.

Voor de nieuwe koolstofneutrale horloges zal de helft van het gewicht van de fabriek naar regionale distributiecentra voornamelijk per boot, trein of andere vormen van transport dan per vliegtuig worden vervoerd. Hierdoor zal er minder brandstof worden verbruikt en minder koolstof worden uitgestoten, wat bijdraagt aan het verminderen van de opwarming van de aarde.

De drie nieuwe horloges, Apple Watch Series 9, Apple Watch SE en Apple Watch Ultra 2, zullen minder uitstoten dan de eerdere modellen. Voor de resterende uitstoot zal Apple koolstofcompensaties kopen. Het bedrijf heeft al aangegeven dat een Series 8 horloge 33 kg koolstofuitstoot veroorzaakt, van grondstof tot levering aan klanten. De nieuwe klimaatvriendelijkere aluminium Series 9 zal na de aanpassingen van Apple slechts 8,1 kg uitstoten.

Apple is al langere tijd bezig met het verminderen van de CO2-uitstoot. Alle nieuwe horloges maken gebruik van aangepaste legeringen van aluminium en titanium die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, en de batterijen bevatten alleen gerecycled kobalt. Het bedrijf is van plan deze duurzamere materialen ook in andere Apple producten toe te passen.

De horloges met het groene label zullen dezelfde prijs hebben als de standaard versies. Apple is toegewijd aan het verminderen van zijn ecologische voetafdruk en blijft streven naar innovaties op het gebied van duurzaamheid.