Apple brengt iOS 17 en iPadOS 17 uit

Apple brengt iOS 17 en iPadOS 17 uit

Uncategorized

Apple heeft iOS 17 uitgebracht voor iPhones en ook iPadOS 17 is beschikbaar gekomen. Deze release volgt zoals gepland vlak voor de release van de nieuwe iPhones. De besturingssystemen hebben iets meer dan drie maanden in bètafase gezeten.

De upgrades zijn op maandagavond Nederlandse tijd uitgebracht, zoals al was aangekondigd door Apple. De release van macOS Sonoma zal volgende week plaatsvinden, aldus de fabrikant.

iOS 17 heeft enkele nieuwe functies, zoals een nieuwe stand-bymodus wanneer de iPhone horizontaal op een standaard wordt bevestigd, een nieuwe Journal-app en live transcripties van voicemails in het Engels. Daarnaast heeft iPadOS 17 het vernieuwde lockscreen dat Apple vorig jaar heeft geïntroduceerd met iOS 16. De Gezondheids-app zal ook beschikbaar zijn op iPads en gebruikers kunnen binnenkort pdf-documenten bewerken met de Apple Pencil.

iOS 17 is beschikbaar voor de iPhone XR en XS vanaf 2018 en nieuwer. iPadOS 17 is beschikbaar voor tablets vanaf de derde generatie iPad Air, de zesde generatie iPad, de vijfde generatie iPad Mini en de iPad Pro uit 2017.