Eerste testresultaten en specificaties bekend van iPhone 15 Pro-serie

Eerste testresultaten en specificaties bekend van iPhone 15 Pro-serie

Uncategorized

In afwachting van de releasedatum en reviews van de iPhone 15-serie zijn de eerste testresultaten van de Pro-modellen en de bijbehorende A17 Pro-soc opgedoken. Uit deze resultaten blijkt dat Apples claims met betrekking tot de prestaties van zijn eerste 3nm-chip kloppen. Ook is er meer informatie bevestigd over het werkgeheugen.

Er zijn recentelijk drie Geekbench 6-benchmarks gevonden van een toestel met de codenaam iPhone16,1, die waarschijnlijk verwijst naar de iPhone 15 Pro. Gemiddeld behaalde dit toestel 2.890 punten in de singlethreaded test, gevolgd door een score van 7.194 wanneer alle cores aan het werk werden gezet. Volgens de gegevens uit de database van Geekbench is dit respectievelijk 14,7 en 12,6 procent sneller dan de A16 Bionic van de iPhone 14 Pro. Apple beweerde bij de aankondiging van de iPhone 15 Pro en Pro Max een uplift van 10% op het gebied van cpu-rekenkracht te hebben.

Daarnaast tonen de resultaten aan dat de A17 Pro wordt geleverd met 8 GB RAM. Dit is een derde meer dan de 6 GB van de iPhone 14 Pro en Pro Max. Apple heeft zoals gebruikelijk deze informatie niet zelf bekendgemaakt bij de introductie.

Vanaf vandaag kunnen de iPhone 15-toestellen worden gepre-ordered. De adviesprijs voor de Pro-versie is 1.229 euro voor 128 GB, terwijl de basiseditie van de grotere Pro Max (256 GB) een prijs heeft van 1.479 euro.