Android krijgt een vernieuwd logo en bijgewerkte bugdroid-mascotte

Android krijgt een vernieuwd logo en bijgewerkte bugdroid-mascotte

Uncategorized

Android heeft een nieuwe feature-update gekregen, waarbij ook het logo een lichte vernieuwing heeft ondergaan. Het nieuwe logo heeft een hoofdletter A en is wat afgeronder, zodat het meer op het logo van Google lijkt. De reden hiervoor is om meer balans te creëren tussen de twee logo’s.

Ook de bekende Android-robot, ook wel bekend als de bugdroid, heeft een make-over gekregen. Het robotje heeft nu een meer driedimensionaal uiterlijk gekregen en is verkrijgbaar in verschillende varianten, zoals met een vachtje, een hanenkam, een sportband, regenboogstrepen en zelfs als discobal. Het lijf van de bugdroid is ook vernieuwd en heeft een rondere vorm gekregen, passend bij het nieuwe logo.

Naast het vernieuwde logo en de bugdroid heeft de feature-update ook de Glance-widget toegevoegd voor alle gebruikers. Deze widget, ook wel bekend als ‘Snel overzicht’ in het Nederlands, geeft leesbare feedback bovenaan het scherm. Bijvoorbeeld als je het weer wilt weten, krijg je een weerberichtje te zien bovenaan het scherm. De widget verschijnt ook automatisch wanneer dat relevant is, zoals afspraken, herinneringen en vliegtuigvluchten. Deze blijven ook op het vergrendelscherm staan.

Daarnaast kan de Google Wallet nu ook digitale pasjes en tickets importeren via barcode en QR-code vanuit je fotogalerij. Voor gebruikers met een visuele beperking is de Lookout-app verbeterd, waardoor deze nu afbeeldingen beter kan omschrijven en vervolgvragen kan beantwoorden.

Tenslotte kunnen videobel-apps Zoom en Webex nu ook gebruikt worden met Android Auto, zij het alleen voor audio. Dit is handig om veilig tijdens het rijden te kunnen vergaderen. De nieuwe functies, inclusief het vernieuwde logo, zullen de komende tijd uitgerold worden naar Android-apparaten.