Android 15 brengt eenvoudig delen van audio via Bluetooth naar een nieuw niveau

Android 15 brengt eenvoudig delen van audio via Bluetooth naar een nieuw niveau

*EN Uncategorized

Het delen van muziek met de mensen om je heen wordt binnenkort een stuk gemakkelijker met de aankomende release van Android 15. Terwijl eerdere versies van het besturingssysteem al ondersteuning boden, is er nu een nieuwe functie ontdekt die het delen van audio via Bluetooth naar een nieuw niveau tilt.

De nieuwe update voor Android 14 werd onderzocht door het team van Android Authority en zij vonden verwijzingen naar een innovatieve manier om audio te delen. In plaats van het afspelen van muziek via luidsprekers of het delen van een paar oordopjes, maakt Android 15 gebruik van qr-codes.

In de instellingen van de Android-telefoon is er nu een optie om een qr-code te genereren. Deze qr-code kan vervolgens door anderen worden gescand om dezelfde audio te streamen. Of je nu in het openbaar vervoer zit of samen met vrienden naar een podcast of een album wilt luisteren, deze nieuwe functie maakt het delen van audio een stuk eenvoudiger en handiger.

Hoewel de ondersteuning voor deze technologie al aanwezig is sinds Android 13, lijkt het erop dat deze functie in Android 15 een prominentere rol gaat spelen. Android 14 is momenteel de nieuwste versie van het besturingssysteem, maar de release van Android 15 staat al voor de deur. Naar verwachting zal de eerste bètaversie van Android 15 binnen enkele maanden beschikbaar zijn.

Met Android 15 wordt het delen van audio via Bluetooth een naadloze en probleemloze ervaring. Of het nu gaat om het delen van je favoriete nummers met vrienden of het samen luisteren naar een boeiende podcast, deze nieuwe functie zal de manier waarop we audio delen op onze telefoons transformeren. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen door je aan te melden voor de gratis Bright Nieuwsbrief.

FAQ

1. Wat is de nieuwe functie in Android 15 die het delen van audio gemakkelijker maakt?
Android 15 maakt gebruik van qr-codes waarmee gebruikers audio kunnen delen via Bluetooth. De qr-code kan worden gegenereerd in de instellingen van de Android-telefoon en kan door anderen worden gescand om dezelfde audio te streamen.

2. Hoe werkt het delen van audio via qr-codes in Android 15?
Om audio te delen, genereert de gebruiker een qr-code in de instellingen van de Android-telefoon. Anderen kunnen de qr-code scannen met hun telefoon om dezelfde audio te streamen, waardoor het delen van audio eenvoudiger en handiger wordt.

3. Was de ondersteuning voor deze functie al aanwezig in eerdere Android-versies?
Ja, de ondersteuning voor het delen van audio via qr-codes was al aanwezig sinds Android 13. Echter, in Android 15 lijkt deze functie een prominentere rol te gaan spelen.

4. Wanneer wordt Android 15 verwacht?
De eerste bètaversie van Android 15 wordt naar verwachting binnen enkele maanden beschikbaar gesteld.

Definities

1. Android – een besturingssysteem voor mobiele apparaten, ontwikkeld door Google. Het wordt gebruikt op smartphones, tablets en andere apparaten.

2. Besturingssysteem – een softwareprogramma dat de interactie tussen de gebruiker en de computer of mobiele apparaten mogelijk maakt en de functionaliteit van het apparaat beheert.

3. Bluetooth – een draadloze communicatietechnologie waarmee apparaten zoals smartphones, speakers en headsets op korte afstand met elkaar verbinding kunnen maken en gegevens kunnen uitwisselen.

4. Qr-code – een tweedimensionale streepjescode die informatie kan bevatten, zoals tekst of een URL. Het kan worden gescand met een smartphone om de informatie te lezen of acties uit te voeren.

Gerelateerde links
Android – De officiële website van Android met informatie over de nieuwste updates en functies van het besturingssysteem.
De gratis Bright Nieuwsbrief – Meld je aan voor de gratis Bright Nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.