AnChain.AI gebruikt AI om wereldwijd cryptocurrency criminaliteit te bestrijden

AnChain.AI gebruikt AI om wereldwijd cryptocurrency criminaliteit te bestrijden

Uncategorized

Vorig jaar bereikte cryptocurrency criminaliteit een recordhoogte, waarbij cybercriminelen digitale tokens gebruikten voor witwassen, insider trading, hacking en andere kwaadaardige activiteiten. Blockchain-beveiligingsbedrijf AnChain.AI heeft echter een oplossing bedacht die kunstmatige intelligentie en machine learning gebruikt om verdacht gedrag te identificeren, beveiligingsrisico’s en kwetsbaarheden op te sporen en te helpen bij forensisch onderzoek.

AnChain.AI, opgericht in 2018, richt zich specifiek op blockchain, Web3 en smart contract beveiliging en helpt zowel bedrijven als de overheid bij het bestrijden van kwaadaardige online actoren. De technologie van het bedrijf wordt al gebruikt door het Financial Crimes Enforcement Network (FinCEN) om naleving van de industriestandaarden te volgen en door de IRS om onderzoek te doen naar witteboordencriminaliteit die gebruik maakt van blockchain.

AnChain.AI was betrokken bij verschillende spraakmakende onderzoeken, waaronder de $100 miljoen roof van de Amerikaanse crypto-firma Harmony’s Horizon Bridge vorig jaar en de $2 miljoen “rug pull” die leidde tot de eerste aanklacht van NFT-oplichters. Het bedrijf heeft ook een contract met de Securities and Exchange Commission (SEC) om te helpen bij het monitoren van de gedecentraliseerde financiële (DeFi) industrie.

AnChain.AI CEO en mede-oprichter Dr. Victor Fang zei dat de Web3-ruimte ver achterloopt op de traditionele onderneming op het gebied van beveiligingsvolwassenheid. Het Web3SOC-framework van het bedrijf biedt een meer holistische benadering voor bedreigingsdetectie, oplossing, beperking en afschrikking. De technologie wordt steeds sneller in detectie en onderzoeken naarmate het zijn AI-tools verder ontwikkelt.

AnChain.AI breidt zijn Silicon Valley-technologie uit op het wereldtoneel en nam onlangs deel aan een vergadering van de Virtual Assets Consult Group (VACG) van de Financial Action Task Force (FATF) in Tokyo. De intergouvernementele organisatie werkt aan het opzetten van een anti-witwasstandaard voor het wereldwijde digitale financiële ecosysteem. Het bedrijf werkt ook samen met financiële instellingen om het volledige potentieel van Web3 te ontsluiten zonder de beveiligingsnormen in gevaar te brengen.

Tijdens hun reis naar Japan hebben AnChain.AI Crypto Compliance Officer Michael Fasanello en CEO Dr. Victor Fang de omvang van de dreiging die cybercriminelen vormen uit de eerste hand ervaren. Noord-Korea lanceerde nog een raket boven Japan, wat leidde tot een quasi-evacuatie en de belangrijkheid van hun werk onderstreepte om bedreigingen af te schrikken die worden veroorzaakt door slechte actoren zoals Noord-Korea en zijn door de staat gesponsorde hackerscollectief, de Lazarus Group, die crypto steelt, wast op het blockchainen het gebruikt om wapens te kopen en proliferatiefinanciering te faciliteren.

Al met al is AnChain.AI een bedrijf dat zich inzet om het digitale financiële ecosysteem te beschermen tegen cybercriminelen en oplossingen op het gebied van beveiliging te bieden die zijn gebaseerd op kunstmatige intelligentie en machine learning.