De Wereldwijde Gamesmarkt stijgt tot 205,7 miljard dollar in 2026

De Wereldwijde Gamesmarkt stijgt tot 205,7 miljard dollar in 2026

Uncategorized

Volgens het onafhankelijk analistenbureau Newzoo zal de wereldwijde markt voor games dit jaar een omzet van 184 miljard dollar genereren. Deze bloeiende markt wordt verwacht tegen 2026 een totale waarde van 205,7 miljard dollar te hebben bereikt. Terwijl de gaming-industrie voortdurend evolueert en groeit, hebben enkele belangrijke trends en ontwikkelingen bijgedragen aan deze opmerkelijke groei.

De wereldwijde markt voor consolegaming vertegenwoordigt een waarde van ongeveer 53,2 miljard dollar in 2023, wat 1,9 procent meer is dan het voorgaande jaar. PC gaming daarentegen laat ook een stijging zien, met een geschatte omzet van meer dan 40 miljard dollar voor dit jaar, een indrukwekkende stijging van 3,9 procent ten opzichte van 2022.

Het heersende platform in de gamingwereld is echter mobiele games. Met een verwachte omzet van 90,4 miljard dollar in 2023 blijft de mobiele gamingmarkt groeien, zij het met een bescheiden stijging van 1,06 procent ten opzichte van vorig jaar.

In termen van toonaangevende game-uitgeverijen, heeft Newzoo vastgesteld dat de top tien bedrijven bijna 30 procent van de markt in handen heeft, wat neerkomt op een totale omzet van 54,4 miljard dollar. Op nummer één staat het Chinese Tencent, met een indrukwekkende omzet van 14,4 miljard dollar in de eerste helft van dit jaar, een stijging van 3,6 procent vergeleken met dezelfde periode in 2022.

Sony volgt op de tweede plaats met een wereldwijde omzet van 8,08 miljard dollar in de eerste helft van 2023, een stijging van 8,7 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Op de derde plaats vinden we Apple, met een omzet van 6,9 miljard dollar, een stijging van 3,2 procent ten opzichte van de eerste helft van 2022.

Microsoft staat op de vierde plaats met een omzet van 6,0 miljard dollar. Ondanks dat het bedrijf er niet in slaagde om meer consoles te verkopen dan in de eerste helft van 2022, kon Microsoft een groei van 3,5 procent noteren dankzij succesfactoren zoals Xbox Game Pass. Wanneer de omzet van Activision Blizzard wordt opgeteld bij die van Microsoft, presteert Microsoft volgens Newzoo beter dan Sony en wordt het de op een na grootste game-uitgeverij in de eerste helft van dit jaar. Nintendo behaalde tijdens de eerste helft van 2023 een omzet van ongeveer 3,1 miljard dollar, wat een stijging van 1,4 procent betekent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze indrukwekkende cijfers weerspiegelen de immense groei en het toenemende belang van de gaming-industrie op wereldwijde schaal. Met innovatieve technologieën en een groeiende belangstelling van consumenten hebben games de potentie om een blijvende impact te hebben op ons dagelijks leven.

FAQ

Wat is de waarde van de wereldwijde gamesmarkt in 2023?

Volgens Newzoo wordt de wereldwijde gamesmarkt in 2023 geschat op een omzet van 184 miljard dollar.

Hoeveel is de wereldwijde gamesmarkt waard in 2026?

Newzoo voorspelt dat de wereldwijde gamesmarkt tegen 2026 een totale waarde van 205,7 miljard dollar zal bereiken.

Welke gamecategorie heeft de hoogste omzet?

De markt voor mobiele games heeft momenteel de hoogste omzet, met een verwachte waarde van 90,4 miljard dollar in 2023.

Welke bedrijven domineren de markt voor game-uitgeverijen?

Volgens Newzoo hebben de top tien game-uitgeverijen samen bijna 30 procent van de markt in handen, waarbij het Chinese bedrijf Tencent de grootste omzet genereert.