American Airlines CEO: Voorkeur voor monetaire beloningen boven reizen als erkenning

American Airlines CEO: Voorkeur voor monetaire beloningen boven reizen als erkenning

Uncategorized

Tijdens een recente interne vraag- en antwoordsessie heeft CEO Robert Isom van American Airlines het onderwerp erkenning programma’s behandeld en de mogelijkheid besproken om gratis reizen aan te bieden als compensatie voor werknemers. Isom gaf aan de voorkeur te geven aan monetaire beloningen, wanneer mogelijk, in plaats van niet-monetaire prikkels zoals reizen.

Isom legde uit dat het aanbieden van gratis reizen als erkenning het bedrijf geld kost, soms meer dan de waarde die werknemers eraan zouden toekennen. Hij gebruikte het voorbeeld van het kopen van een rechtstreekse vlucht naar Rome, die ongeveer $2.000 kan kosten. Tenzij de werknemer het gevoel heeft dat hij die volledige waarde ontvangt, is Isom van mening dat het voordeliger zou zijn om het ticket te verkopen en op zoek te gaan naar een alternatieve manier om werknemers te compenseren en te belonen.

Hoewel Isom het idee van gratis bevestigde ruimtereizen niet volledig uitsloot, benadrukte hij het belang van een passende waardebepaling. Hij noemde het voorbeeld dat American Airlines in 2017 gratis reizen aanbood voor de erkenning van de Air Transport World, wat het bedrijf honderden miljoenen dollars kostte. Tenzij de waarde in verhouding staat, suggereert Isom om verschillende methoden van compensatie te overwegen.

Isom benadrukte ook het probleem van belastingen, waarbij hij uitlegde dat niet-geldelijke zaken zoals reisperks niet op dezelfde manier worden belast als monetaire compensatie. Dit kan soms van invloed zijn op de beslissing om niet-monetaire prikkels aan te bieden.

Concluderend is de mening van Isom dat hoewel mensen kunnen genieten van gratis items, ze vaak beter af zijn met het monetaire equivalent. Hij gelooft dat het belangrijk is om reisperks te behandelen alsof ze een monetaire waarde hebben, net zoals geld.