Amazon kondigt eerste prototypesatellieten aan voor internetdekking vanuit de ruimte

Amazon kondigt eerste prototypesatellieten aan voor internetdekking vanuit de ruimte

Uncategorized

Amazon.com Inc heeft aangekondigd dat het van plan is om eind september zijn eerste paar prototypesatellieten voor internetdekking te lanceren. Het bedrijf zal een Atlas V-raket van United Launch Alliance (ULA), een joint venture van Boeing-Lockheed, gebruiken om de satellieten te implementeren.

De satellietlancering maakt deel uit van het Kuiper-programma van Amazon, dat tot doel heeft wereldwijde internetdekking vanuit de ruimte te bieden. Deze stap is het gevolg van de beslissing van het bedrijf om van raket te wisselen om verdere vertragingen te voorkomen. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de satellieten zouden worden gelanceerd met de Vulcan-raket van ULA. Vertragingen in de test- en ontwikkelingsfase van de Vulcan hebben Amazon echter doen besluiten om over te stappen.

De nieuwe geplande lanceerdatum voor de Amazon-satellieten is 26 september. Ook de vorige raketoptie van de start-up ABL Space is gewijzigd vanwege vertragingen in de ontwikkeling van ABL’s raket.

Met behulp van deze prototypesatellieten voor internet wil Amazon zijn internetdiensten uitbreiden naar gebieden met beperkte toegang. Deze stap sluit aan bij het streven van het bedrijf om wereldwijd internettoegang toegankelijker en betaalbaarder te maken.

De beslissing van Amazon om over te stappen naar de Atlas V-raket benadrukt de uitdagingen en onzekerheden die zich voordoen op het gebied van ruimteverkenning en satellietimplementatie. Dit weerspiegelt ook de vastberadenheid van het bedrijf om obstakels te overwinnen en voort te blijven gaan in zijn inspanningen om de wereld te verbinden door middel van geavanceerde technologie.