Helderste vuurbal tijdens meteorenregen Alpha Capricorniden

Helderste vuurbal tijdens meteorenregen Alpha Capricorniden

Uncategorized

In de nacht van 25 op 26 juli 2023 heeft de meteorenregen Alpha Capricorniden een spectaculaire show opgevoerd, met in totaal 7 vuurbollen die werden vastgelegd door het AllSky6 Meteor Camera System van de American Meteor Society. Dit was de helderste vuurbal van de nacht en de enige die geen deel uitmaakte van de Alpha Capricorniden meteorenregen.

De Alpha Capricorniden staan bekend om het produceren van heldere vuurbollen, en dit jaar zijn wereldwijd opvallend veel van deze vuurbollen vastgelegd door meteorencamera’s. Normaal gesproken piekt deze meteorenregen tijdens de laatste week van juli, met maximaal vijf meteoren per uur. Echter, dit jaar begon de activiteit van vuurbollen eerder dan verwacht, met waarnemingen die op 18 juli begonnen en op 26 juli uitmondden in 6 vuurbollen.

Video’s en foto’s van deze vuurbollen tonen hun spectaculaire aard. De vuurbollen verschenen in verschillende sterrenbeelden, waaronder Pegasus, Boogschutter, Waterman en Cassiopeia. Een van de vuurbollen passeerde zelfs voor een camera die zijn spectrum kan laten zien.

Ondanks de aanstaande volle maan op 1 augustus, die het zicht op reguliere meteoren zal bemoeilijken, kunnen deze Alpha Cap vuurbollen nog steeds gemakkelijk worden waargenomen, omdat ze helderder zijn dan de planeet Venus. Ga gewoon naar buiten en geniet de hele nacht van deze hemelse vuurwerkshow tijdens deze tijd van het jaar.