Ransomware-groep beweert “alle systemen van Sony” te hebben gehackt

Ransomware-groep beweert “alle systemen van Sony” te hebben gehackt

Uncategorized

De ransomware-groep Ransomed.vc heeft verklaard dat ze “alle systemen van Sony” hebben gehackt. Volgens de hackers weigert Sony om losgeld te betalen, en daarom wordt alle gestolen data nu te koop aangeboden.

Op dit moment heeft Sony nog niet gereageerd op de beweringen van de hackers, en het is nog onduidelijk hoeveel waarheid er achter zit. Experts zijn van mening dat het bewijsmateriaal dat is vrijgegeven door de hackers weinig overtuigend is. Het betreft screenshots van een interne login pagina, een interne presentatie en enkele Java-bestanden. Daarnaast wijst een file tree van de gestolen data op minder dan 6000 bestanden, waaronder veel Java- en HTML-bestanden.

Het is dus nog afwachten of er daadwerkelijk een hack heeft plaatsgevonden en hoe groot deze is geweest. Niettemin roept een hack van Sony natuurlijk nare herinneringen op aan de grote hack in 2011, toen de gegevens van 77 miljoen PSN-gebruikers werden gestolen. Destijds lag PSN een maand lang plat om de beveiliging te verbeteren.