Apple levert tweede generatie AirPods Pro met vernieuwde oplaadcase

Apple levert tweede generatie AirPods Pro met vernieuwde oplaadcase

Uncategorized

Apple levert vanaf nu de tweede generatie AirPods Pro met een vernieuwde oplaadcase. De oplaadcase heeft een USB-C-aansluiting in plaats van Lightning, maar verder zijn er geen wijzigingen. Hetzelfde geldt voor de bedrade EarPods.

Tijdens het Wonderlust-evenement van Apple op dinsdagavond werd aangekondigd dat de AirPods Pro voortaan geleverd worden met een USB-C-oplaadcase. Dit doet Apple omdat het dit jaar ook zijn nieuwe iPhones voorziet van USB-C om te voldoen aan de EU-wetgeving. Gebruikers kunnen hierdoor binnenkort hun MacBook, iPad, iPhone en AirPods Pro opladen met dezelfde kabel.

Het wordt ook mogelijk om AirPods via USB-C aan te sluiten op een iPhone. Op deze manier kunnen de draadloze oordoppen worden opgeladen via de accu van de smartphone. Daarnaast heeft Apple ook nieuwe versies van de bedrade EarPods-oordoppen getoond. Deze krijgen ook USB-C in plaats van Lightning, maar zijn verder hetzelfde.

Met deze wijzigingen speelt Apple in op de behoeften van gebruikers en de EU-wetgeving. Door het gebruik van USB-C is het mogelijk om diverse Apple-apparaten met dezelfde kabel op te laden, wat handig is voor mensen die meerdere Apple-apparaten bezitten. Bovendien biedt de mogelijkheid om AirPods op te laden via de iPhone extra gemak en gebruiksvriendelijkheid.

Kortom, de tweede generatie AirPods Pro wordt geleverd met een vernieuwde oplaadcase met USB-C-aansluiting. Ook de bedrade EarPods-oordoppen krijgen een USB-C-aansluiting in plaats van Lightning. Met deze wijzigingen wil Apple tegemoetkomen aan de behoeften van gebruikers en voldoen aan de EU-wetgeving.