Stealth drone XQ-58A Valkyrie vliegt volledig op kunstmatige intelligentie

Stealth drone XQ-58A Valkyrie vliegt volledig op kunstmatige intelligentie

Uncategorized

De Amerikaanse luchtmacht heeft een belangrijke mijlpaal bereikt op het gebied van kunstmatige intelligentie en drone-technologie. De “loyal wingman” stealth drone, bekend als de XQ-58A Valkyrie, werd gedurende drie uur volledig bestuurd door kunstmatige intelligentie. Dit succesvolle uitstapje markeerde de eerste vlucht ooit waarbij door de Air Force Research Laboratory (AFRL) ontwikkelde machine learning-getrainde AI-algoritmes werden gebruikt op de XQ-58A Valkyrie.

De XQ-58A Valkyrie is speciaal ontworpen om verschillende taken uit te voeren, waaronder verkenningen, defensief vuur en zelfs het fungeren als een schild om door mensen bestuurde straaljagers te beschermen tegen vijandelijk vuur. Deze door AI bestuurde drone heeft bewezen in staat te zijn om deze taken autonoom uit te voeren gedurende een langere periode.

Met deze prestatie heeft de Amerikaanse luchtmacht laten zien welke potentie AI-technologie heeft in de ontwikkeling van onbemande luchtsystemen. Het gebruik van kunstmatige intelligentie maakt efficiëntere en nauwkeurigere besluitvorming mogelijk, evenals de mogelijkheid om te opereren in risicovolle omgevingen zonder mensenlevens in gevaar te brengen. De succesvolle vlucht van de XQ-58A Valkyrie baant de weg voor verdere ontwikkeling en integratie van AI in militaire drones.

Deze mijlpaal werpt een licht op de voortdurende vooruitgang in AI- en drone-technologieën, waardoor we dichter bij een toekomst komen waarin onbemande systemen een belangrijke rol spelen in militaire operaties. Het onderzoek en de ontwikkeling van de AFRL op het gebied van machine learning-getrainde AI-algoritmes hebben zich in deze vlucht bewezen, en leggen daarmee de basis voor verdere verkenning en toepassing van AI in autonome drones.