AI-beeldgenerator Midjourney stopt met het aanbieden van gratis proefversies vanwege een plotselinge toename van het aantal gebruikers

AI-beeldgenerator Midjourney stopt met het aanbieden van gratis proefversies vanwege een plotselinge toename van het aantal gebruikers

Uncategorized

CEO en oprichter David Holz kondigde de beslissing aan op Discord en citeerde “buitengewone vraag en misbruik van de proefversie”. Holz verduidelijkte dat het misbruik waarschijnlijk te wijten was aan een virale how-to-video in China en een tijdelijk tekort aan GPU’s dat samenviel met de toestroom van nieuwe gebruikers.

Recente berichten suggereerden dat de onderbreking verband hield met de creatie van virale beelden met behulp van Midjourney, zoals nepfoto’s van de arrestatie van Donald Trump en de paus die een stijlvolle jas draagt. Holz verduidelijkte echter dat de gratis proefversie geen toegang bood tot de nieuwste en meest realistische versie van de AI-beeldgenerator, versie 5, die werd gebruikt om deze virale afbeeldingen te maken.

Versie 5 verbeterde aanzienlijk de kwaliteit van AI-gegenereerde beelden van mensen, inclusief realistischer belichting en stof, en de mogelijkheid om beelden van talloze beroemdheden en publieke figuren te genereren. Als gevolg hiervan zijn veel Midjourney-beelden de afgelopen weken viraal gegaan, waaronder nepfoto’s van de Franse president Emmanuel Macron en Elon Musk die hand in hand lopen met Alexandria Ocasio-Cortez.

Er zijn zorgen geuit over de politiek gevoelige dreiging die nepbeelden vormen, maar de reactie van Midjourney is onsamenhangend geweest, zonder significante herziening van het moderatiebeleid. Hoewel het bedrijf de lijst met verboden woorden heeft uitgebreid om “drama” te minimaliseren, zijn dergelijke beperkingen gemakkelijk te omzeilen.

Op dit moment staat Midjourney geen gratis gebruikers toe om afbeeldingen te genereren, hoewel dit in de toekomst kan veranderen. Holz erkende dat het bedrijf “nog steeds probeert uit te zoeken hoe gratis proefversies teruggebracht kunnen worden” en overweegt opties zoals het vereisen van een actief e-mailadres.