Schijflezer van PlayStation 5 kan zonder internetverbinding worden geïnstalleerd op andere consoles

Schijflezer van PlayStation 5 kan zonder internetverbinding worden geïnstalleerd op andere consoles

Uncategorized

Aanvankelijk was er ongerustheid onder gamers toen bekend werd dat de optionele schijflezer van de nieuwe PlayStation 5 niet kon worden geïnstalleerd zonder internetverbinding. Echter, nieuwe video’s hebben aangetoond dat de schijflezer probleemloos kan worden gebruikt op een andere PS5 Slim-console.

Verschillende gebruikers op YouTube hebben video’s geplaatst waarin ze een reeds geïnstalleerde disc drive op een andere PlayStation 5 installeren. Bij het aansluiten wordt alleen gevraagd de schijflezer opnieuw te registreren. Na voltooiing van deze korte online registratie werkt de schijflezer zonder problemen, zelfs tijdens offline gameplay.

Het feit dat de schijflezers eenvoudig kunnen worden verwisseld, neemt een bezorgdheid weg. Het was aanvankelijk gedacht dat de afneembare disc drives niet meer zouden werken met andere consoles nadat ze eenmaal gekoppeld waren aan een PlayStation 5. Het blijkt echter dat de console de schijflezers behandelt als controllers: eenmaal gekoppeld aan een console werken ze zonder problemen.

De online beveiligingscontrole lijkt vooral te controleren of de vastgeklikte Blu-ray-schijflezer officieel is, in plaats van te controleren of de schijflezer op andere PS5-consoles is gebruikt. Met andere woorden, je kunt de schijflezer eenvoudig meenemen naar het huis van een vriend en op zijn nieuwe PS5 Slim gebruiken.

Het is echter belangrijk op te merken dat de disc drive weigert Blu-rays te lezen wanneer je het apparaat zonder internetverbinding aansluit. Omdat de online registratie dan niet kan plaatsvinden, zal de PlayStation 5 de schijflezer niet herkennen.

De vraag blijft echter of het proces blijft werken als de servers van Sony ooit offline gaan. Maar naar verwachting zal de uitgever tegen die tijd een patch hebben uitgebracht die de initiële beveiligingscontrole overbodig maakt.

FAQ:

Q: Kan ik de schijflezer van mijn PlayStation 5 op een andere console gebruiken?
A: Ja, uit nieuwe video’s is gebleken dat de schijflezer probleemloos kan worden gebruikt op andere PS5 Slim-consoles nadat deze opnieuw is geregistreerd.

Q: Wat controleert de online security check van de PlayStation 5?
A: De online security check lijkt voornamelijk te controleren of de vastgeklikte Blu-ray-schijflezer officieel is, in plaats van te controleren of deze al op andere PS5-consoles is gebruikt.

Q: Werkt de schijflezer als de servers van Sony offline gaan?
A: Het is onduidelijk of het proces blijft werken als de servers van Sony offline gaan. Mogelijk zal Sony een patch uitbrengen om de initiële beveiligingscontrole overbodig te maken.

[Bron](https://www.example.com)