Activering zet AI-tool in om grofgebekte spelers te bestraffen – Meer dan 2 miljoen spelers het zwijgen opgelegd

Activering zet AI-tool in om grofgebekte spelers te bestraffen – Meer dan 2 miljoen spelers het zwijgen opgelegd

*EN Uncategorized

Activision, bekend als de ontwikkelaar van de populaire Call of Duty-games, heeft aangekondigd dat het sinds vorige zomer een artificiële intelligentietoepassing gebruikt om grofgebekte spelers op te sporen en te bestraffen. Deze maatregel heeft al geleid tot het het zwijgen opleggen van meer dan 2 miljoen spelers. Rockstar Games, de maker van de GTA-franchise, voert momenteel tests uit met een vergelijkbare tool en zal binnenkort ook beginnen met het bestraffen van spelers.

Activision maakt gebruik van de AI-tool genaamd Toxmod, ontwikkeld door Modulate, om de moderatoren te ondersteunen bij het opsporen van spelers die anderen beledigen. De tool is geleidelijk geïntroduceerd in verschillende Call of Duty-games, zoals “Call of Duty: Modern Warfare 2”, “Call of Duty: Modern Warfare 3” en “Call of Duty: Warzone”.

In een recente update heeft Activision aangekondigd meer dan 2 miljoen spelers te hebben gestraft die de richtlijnen hebben overtreden. Deze spelers zijn nu niet meer in staat om te communiceren met medespelers en kunnen geen chatberichten meer sturen. Bij herhaaldelijk wangedrag worden er strengere beperkingen opgelegd.

Activision heeft statistieken gepresenteerd waaruit blijkt dat het gebruik van de AI-tool resultaten oplevert. Het aantal gevallen van storende spraakchat is met 50 procent afgenomen sinds de lancering van Modern Warfare 3, en het aantal spelers dat herhaaldelijk de regels overtreedt, is met 8 procent gedaald.

Het populaire spel GTA Online, ontwikkeld door Rockstar Games, wordt ook geconfronteerd met grofgebekte spelers. Daarom voert het bedrijf sinds eind 2023 tests uit met dezelfde AI-tool. Later dit jaar zal Rockstar Games de gedragsregels strenger handhaven en spelers bestraffen op basis van deze nieuwe moderatietechniek. Volgens het bedrijf kan de AI-tool onderscheid maken tussen onschuldige grapjes en grove beledigingen, door rekening te houden met de context van een gesprek.

Deze maatregelen laten zien dat de gamewereld stappen onderneemt om de omgeving veiliger en respectvoller te maken voor alle spelers.

Veelgestelde vragen (FAQ)

1. Wat is de AI-tool die Activision gebruikt om grofgebekte spelers op te sporen en te bestraffen?
Activision maakt gebruik van de AI-tool genaamd Toxmod, ontwikkeld door Modulate, om moderatoren te ondersteunen bij het opsporen van spelers die anderen beledigen.

2. Welke Call of Duty-games maken gebruik van de AI-tool?
De AI-tool is geleidelijk geïntroduceerd in verschillende Call of Duty-games, waaronder “Call of Duty: Modern Warfare 2”, “Call of Duty: Modern Warfare 3” en “Call of Duty: Warzone”.

3. Hoeveel spelers heeft Activision gestraft voor het overtreden van de richtlijnen?
Activision heeft aangekondigd meer dan 2 miljoen spelers te hebben gestraft die de richtlijnen hebben overtreden.

4. Wat zijn de beperkingen voor gestrafte spelers?
Gestrafte spelers kunnen niet langer communiceren met medespelers en kunnen geen chatberichten meer sturen. Bij herhaaldelijk wangedrag worden er strengere beperkingen opgelegd.

5. Wat zijn de resultaten van het gebruik van de AI-tool door Activision?
Activision heeft statistieken gepresenteerd waaruit blijkt dat het aantal gevallen van storende spraakchat met 50 procent is afgenomen sinds de lancering van Modern Warfare 3, en het aantal spelers dat herhaaldelijk de regels overtreedt met 8 procent is gedaald.

6. Welk ander spel van Rockstar Games zal ook spelers bestraffen met behulp van een AI-tool?
Rockstar Games voert momenteel tests uit met een vergelijkbare AI-tool voor hun populaire spel GTA Online.

7. Hoe kan de AI-tool onderscheid maken tussen onschuldige grapjes en grove beledigingen?
De AI-tool kan onderscheid maken tussen onschuldige grapjes en grove beledigingen door rekening te houden met de context van een gesprek.

Verwante links:
Activision
Rockstar Games