Intel kondigt plannen aan om AI-technologie in elk product te integreren

Intel kondigt plannen aan om AI-technologie in elk product te integreren

Uncategorized

Intel, een belangrijke speler in de AI-industrie, heeft aangekondigd dat het van plan is om AI-technologie in elk product dat ze bouwen te incorporeren. Deze uitbreiding van de investeringen in kunstmatige intelligentie werd onthuld door Intel CEO Pat Gelsinger tijdens een telefonische vergadering over de winst van het tweede kwartaal van 2023. Het bedrijf heeft ook de bedoeling om later dit jaar zijn consumentenchip Meteor Lake uit te brengen, die zal beschikken over een ingebouwde neurale processor.

Om aan de groeiende vraag naar AI te voldoen, heeft TSMC een nieuw wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum in Hsinchu, Taiwan gelanceerd. Deze faciliteit zal zich richten op de ontwikkeling van proces technologie voor de 2-nanometer generatie, wat de productie van kleinere chips mogelijk maakt.

Uit een recente enquête naar de impact van AI op systeembeheerders blijkt dat 73 procent van de systeembeheerders geen gebruik maakt van AI om de bedrijfswinst te verhogen. De enquête, onder 560 IT-beheerders wereldwijd, wees uit dat IT-beheerders zich bewust zijn van de impact van AI op bepaalde taken, zoals loganalyse en patchbeheer, maar dat ze gebrek hebben aan kennis over hoe ze AI kunnen benutten om de omzet te verhogen.

Capgemini, een toonaangevend advies- en technologiebedrijf, heeft zijn portfolio van AI-producten aangekondigd. Deze producten omvatten generatieve AI-assistenten die gericht zijn op het bieden van een hyper-gepersonaliseerde klantbeleving en kennisondersteuning. Capgemini’s AI-producten zijn ontworpen voor bedrijven die gebruik maken van fundamentele modellen met eigen data.

In een poging om de regels rondom de export van AI-chips aan te scherpen, hebben twee Amerikaanse wetgevers de regering-Biden opgeroepen om actie te ondernemen. Afgevaardigden Raja Krishnamoorthi en Mike Gallagher hebben een brief geschreven aan minister van Handel Gina Raimondo, waarin zij vragen om versterkte exportbeheersingsregels om te voorkomen dat China toegang krijgt tot AI-chips die geproduceerd worden door Amerikaanse bedrijven zoals Intel en Nvidia.