iPhone 15 aansluiten op extern scherm

iPhone 15 aansluiten op extern scherm

Uncategorized

Voorheen had je een Lightning-naar-HDMI-adapter nodig om een extern scherm op je iPhone aan te sluiten. De weergave was beperkt tot 1080p video en je kon ook gebruik maken van AirPlay naar een compatibel apparaat. Met de komst van usb-c in de iPhone 15-serie zijn de mogelijkheden nu sterk uitgebreid. Je kunt nu synchrone weergave en video-uitvoer tot 4K HDR met native DisplayPort-uitvoer via USB-C ondersteunen. Je hebt ook de mogelijkheid om een USB‑C-naar-digitale-AV-adapter te gebruiken, maar dit is niet nodig.

Dit betekent dat de iPhone 15 ondersteuning biedt voor DisplayPort Alt-mode, waardoor je het apparaat rechtstreeks kunt aansluiten op een (4K) beeldscherm of projector via usb-c. Als beide apparaten DisplayPort ondersteunen, is het een simpele plug-and-play. Als een van beide apparaten geen DisplayPort ondersteunt, heb je een adapter nodig om het signaal om te zetten naar usb-c.

Alt-mode maakt het mogelijk om de usb-verbinding te gebruiken voor meerdere taken, zoals het overdragen van data en het aansluiten van verschillende soorten displays via dezelfde connector. Op de iPad Pro werkt dit al langer met een usb-c-naar-usb-c-kabel.

Een supportdocument van Apple geeft meer informatie over het gebruik van de iPhone 15 met externe beeldschermen. Je kunt je iPhone aansluiten op USB-C displays met een USB-C kabel die USB 3.1 of hoger ondersteunt. Voor het aansluiten op HDMI displays en tv’s kun je een USB-C naar HDMI-adapter of kabel gebruiken.

Voor het aansluiten van je iPhone op een iPad, Mac of andere computer heb je geen speciale kabel nodig. Elke usb-c-kabel die aan de standaard voldoet, kan hiervoor gebruikt worden. Met de Pro-modellen kun je data overzetten met een snelheid van USB 3.2 Gen 2, maar hiervoor heb je een optionele usb 3-kabel nodig.

De usb-c-poort van de iPhone 15 heeft ook de mogelijkheid om andere accessoires zoals de Apple Watch en AirPods op te laden.