Zo willen deze ondernemers Nederland weer aan het lezen krijgen

Zo willen deze ondernemers Nederland weer aan het lezen krijgen

Nieuws

Welke ondernemer wil het nou niet: een oplossing of product bedenken waar nog niemand aan had gedacht. In deze reeks vertellen ondernemers over het gat in de markt dat zij ontdekten en hun weg daarnaartoe. Vandaag: Immer, een boekenapp die de ‘slapende’ lezer weer aan het lezen krijgt.

Hoe ben je op het idee gekomen?

’t Hooft: “Het idee voor Immer kreeg ik zo’n acht jaar geleden. Naast ondernemer ben ik ook schrijver en ik begon me af te vragen waarom e-books niet goed verkocht worden. Vijftien jaar geleden dacht iedereen dat het papieren boek erdoor zou worden weggevaagd. Maar de verkoop van e-books is op een paar procent van de boekenmarkt blijven steken.”

Welke verklaring vond je daarvoor?

“Een e-reader bestaat uit beperkte technologie waardoor het boek heel ‘plat’ wordt gepresenteerd. Telefoon en tablets kunnen veel meer, en daar kun je ook e-books op lezen. Vanuit dat idee ben ik gaan pielen, prototypes gaan maken.” “Dat was een lange weg, hoor. Het ging met vallen en opstaan. Ik ben eerst gesprekken gaan voeren met wetenschappers, uitgeverijen en lezers. Toen kwam ik erachter dat veel mensen wel van lezen houden, maar daar vaak geen tijd voor hebben. Met deze informatie kreeg de app kreeg steeds meer vorm. Sinds een jaar werk ik samen met Lennart de Meij fulltime aan de ontwikkeling.”

Kun je uitleggen hoe Immer werkt?

“Door een boek in stukken op te delen en passende achtergrondkleuren en -muziek te gebruiken, wordt lezen vanaf een telefoon of tablet een stuk aantrekkelijker. Daarnaast maken we het een stuk makkelijker: je pakt je smartphone uit je broekzak en begint te lezen. Maar er is nog veel meer wat we willen gaan doen met de app.”