Zes tips om beter te onderhandelen met je (nieuwe) werkgever

Nieuws

Weinig mensen vinden het leuk, en toch is het belangrijk: onderhandelen met je (toekomstige) werkgever. Over je salaris, flexibele werkuren of een ander takenpakket, bijvoorbeeld. Twee experts vertellen hoe je dat goed doet.

Zorg dat je weet wat je wil, zeggen zowel manager en trainingsontwikkelaar Iris Reinhard van Kenneth Smit Direct als Sander Pronk, realisatiecoach en trainer bij Intenza. Dat klinkt als een open deur, toch gaat het vaak fout. Bepaal wat je doel is, wat je ondergrens en wat je doet als de onderhandeling anders verloopt of die ondergrens onhaalbaar blijkt. Door dat voor jezelf duidelijk te hebben, zit je steviger in het gesprek.

Vaak denken we daarnaast dat onze leidinggevende weet wat we willen. Maar dat is een aanname, waarschuwt Reinhard. “Ik hoor vaak: mijn baas weet dat ik salarisverhoging wil of dat ik die ene taak niet leuk vind. Maar dat hoeft niet zo te zijn. Wees duidelijk en zeg bijvoorbeeld: ik wil minder werken, kunnen we daarover praten?”

Pronk adviseert om vooraf te kijken of iets gebruikelijk is in een bedrijf. “Stel dat jij een leaseauto wil, maar het bedrijf geen leaseauto’s heeft, dan weet je bijna zeker dat het antwoord nee is. Die teleurstelling had je met een goede voorbereiding kunnen voorkomen.”

Hetzelfde geldt voor salarisonderhandelingen, zegt Reinhard. “Nederlanders vertellen niet snel wat ze verdienen, maar soms kun je dat in een salarishuis terugvinden. En ik zou het toch ook altijd aan collega’s vragen. Als jij weet wat je collega’s krijgen en hoeveel ervaring zij hebben, dan kan je ook inschatten wat een realistisch salaris is voor jou.”