Tandenpoetsen met kinderen een strijd? Peter bedacht een oplossing

Nieuws

Welke ondernemer wil het nou niet: een oplossing of product bedenken waar nog niemand aan had gedacht. In deze reeks vertellen ondernemers over het gat in de markt dat zij ontdekten en hun weg daarnaartoe. Deze keer: tandpastatabletten om kinderen aan het poetsen te krijgen.

Hoe ben je op het idee voor Fairytabs gekomen? “Hiervoor werkte ik als zelfstandig merkadviseur voor onder meer Talpa en Sony Music. De coronacrisis heeft me een resetmoment opgeleverd. Ik had nog zoveel ideeën liggen waar ik iets mee wilde. En toen ik weer tegen dat gedoe met het tandenpoetsen aanliep, ben ik begonnen alle mogelijke businessideeën op te schrijven en het idee voor Fairytabs uit te werken.”

Hoe ging het toen verder? “Daarna vond ik al snel een investeerder, een oude jeugdvriend die achter Kamernet en datingplatform Lexa zit. Ik vroeg daarnaast ouders mee te denken over het product: over de smaak, het uiterlijk en de prijs. Uiteindelijk hebben twaalfduizend ouders dat gedaan.”

Wat voor product staat er nu? “In februari hebben we onder meer de starterskit voor kinderen gelanceerd. Daar zit een eigen potje met tandpastatabletten in, een tandenborstel, drinkbeker en stickers. We hebben ook een lied laten maken voor bij het tandenpoetsen door cabaretduo Speelman & Speelman. Ik had nooit gedacht dat ik dit in een jaar kon neerzetten.”

Wat vinden de kinderen van je uitvinding? “Ik merk dat kinderen niet kunnen wachten om het te proberen. Ze hebben iets speciaals voor henzelf en die tabletten hebben iets magisch, ineens ontstaat er schuim in hun mond. Ik krijg ook berichtjes van ouders met kinderen met autisme of het syndroom van Down om me te bedanken. Een moeder schreef: ‘Dankjewel dat je weer rust hebt gebracht in ons gezin. Mijn dochter is weer gaan poetsen.’ Van tevoren had ik niet zien aankomen dat ik deze groep zou gaan bereiken. Dit soort verhalen doen me nog wel het meest.”