Ondernemer Joeri brengt virtual reality naar het zwembad

Nieuws

Welke ondernemer wil het nou niet: een oplossing of product bedenken waar nog niemand aan had gedacht. In deze reeks vertellen ondernemers over het gat in de markt dat zij ontdekten en hun weg daarnaartoe. Deze keer: virtual reality in een zwembad of waterglijbaan.

“We hebben drie producten ontwikkeld voor in het zwembad. Het eerste is Virtual Reality Slide. Je scant boven aan de waterglijbaan een chip en kiest zo voor een bepaalde virtuele wereld. Het beeld dat je vervolgens op de VR-bril ziet, volgt het parcours van de glijbaan.” “We bieden ook snorkelen in een virtuele wereld aan. Daar zit bijvoorbeeld een spelelement in, zo kun je onder water codes verzamelen om schatkisten te openen. En we bieden VR Water Games aan, een escaperoom in het zwembad.” “Ik heb altijd voor bedrijven uit de zwemwereld gewerkt en zoals alle goede ideeën is ook dit idee op vakantie ontstaan. Voor mij was dat op Bali. Daar is het koraal erg aangetast en ik vroeg me af of je dat niet virtueel kan laten zien via VR.”

“Klopt, ik kreeg het idee in 2016 en drie jaar later hadden we – ik werk met twee VR-designers – het eerste prototype voor de glijbaan klaar. We zijn toen vier maanden gaan testen en begin 2020 konden we live. Maar niet lang daarna brak de coronacrisis uit. Veel zwembaden waren enthousiast over het idee, alleen konden ze niet open. We hebben de tijd benut om de Water Games te ontwikkelen. Nu pas krijgen we onze eerste orders binnen.” “Ik heb mijn vaste baan er altijd naast gehouden. Beide vind ik heel leuk om te doen, dus ik zeg mijn baan voorlopig niet op. Corona heeft ook wat voordelen gehad: je hoeft niet meer heel het land door met je product. Bijna alle zwembaden in Nederland en België heb ik online gesproken. Maar het blijft een visueel product, je wil het ook laten zien.”