Bitcoin weer terug rond recordniveau van 60.000 dollar

Nieuws

De waarde van de bitcoin ligt weer rond het recordniveau van ongeveer een maand geleden. De cryptomunt was zaterdag tijdelijk meer dan 60.000 dollar (50.414 euro) waard. Volgens CoinMarketCap, dat verschillende platforms in de gaten houdt waarop de cryptomunt wordt verhandeld, was de bitcoin aan het begin van de middag zelfs even meer dan 61.000 dollar waard.

Waarschijnlijk zijn beleggers de laatste tijd vooral enthousiaster over de bitcoin omdat Coinbase, het grootste Amerikaanse handelsplatform voor digitale valuta’s, binnenkort naar de aandelenbeurs in New York gaat. De prijs van cryptomunten stijgt ook sinds ze steeds meer geaccepteerd worden door grote bedrijven. Zo aanvaardt de producent van elektrische auto’s Tesla de bitcoin als betaalmiddel en omarmen ook betalingsbedrijven als Mastercard, Visa en PayPal digitale valuta.

Een maand geleden piekte de koers van de bitcoin nog op meer dan 61.000 dollar. Daarna zakte de koers terug tot zo’n 51.000 dollar om vervolgens weer langzaam op te lopen. Op het moment van schrijven ligt de waarde van de bitcoin net onder de 60.000 dollar. Kenners stelden eerder dat de koers van digitale valuta’s ook een zetje zou krijgen van het forse coronasteunpakket van de Amerikaanse president Joe Biden. Daardoor zouden beleggers weer in meer speculatieve beleggingen zoals bitcoins durven te stappen.

Analisten denken dat de waarde van de bitcoin nog veel verder kan stijgen. Met zijn aanstaande beursgang hoopt Coinbase te profiteren van dit optimisme.