Artsen lieten schaar achter in Braziliaanse politicus na operatie

Nieuws

Het gebeurde in januari. Clayton Jose Zanatta is al ontslagen uit het ziekenhuis en denkt er niet aan het ziekenhuis aan te klagen.

Een gemeenteraadslid uit Mato Grosso, in Brazilië, moest de afgelopen weken twee operaties ondergaan, maar slechts één daarvan was “gepland”.

Volgens Braziliaanse publicaties heeft Cleyton Jose Zanatta een darmoperatie ondergaan vanwege een tumor. Hoewel alles goed ging met deze eerste ingreep, begon hij zich in de eerste week van herstel, eind januari, ongemakkelijk te voelen en uiteindelijk ging hij weer naar het ziekenhuis.

Na tests ontdekten de artsen dat hij een vergeten chirurgisch instrument in zijn lichaam had – een schaar.

Volgens de publicaties werd Jose Zanatta teruggestuurd naar het eerste ziekenhuis waar hij werd geopereerd, het Regionaal Ziekenhuis van Colíder, om het voorwerp te laten verwijderen.

Op de vraag van g1 of hij aangifte zal doen, antwoordde de politicus dat hij dat niet zal doen: “Nu deze tumor is verwijderd, die positief was, moet ik naar de dokter voor een follow-up. Op dit moment denk ik er niet aan. Maar we zullen zien wat er vanaf nu gebeurt,” legde hij uit.

De man is inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen en de zaak wordt volgens dezelfde publicatie onderzocht door het Staatssecretariaat voor Volksgezondheid.