Díaz Ayuso activeert anti-Covid protocol in Spaanse hoofdstad huishoudens

Díaz Ayuso activeert anti-Covid protocol in Spaanse hoofdstad huishoudens

Buitenland

De president van de Gemeenschap van Madrid heeft ook een versterking bevolen van het ziekenhuis Enfermera Isabel Zendal, dat gespecialiseerd is in de behandeling van de pandemie.

Isabel Díaz Ayuso, president van de gemeente Madrid, heeft het anti-Covid-protocol in de bejaardentehuizen van de Spaanse hoofdstad in werking gesteld, terwijl zij ook het ziekenhuis Enfermera Isabel Zendal, dat gespecialiseerd is in de behandeling van de pandemie, heeft versterkt en de eerste minister, Pedro Sánchez, heeft gevraagd “controles op vluchten uit China in te stellen”.

De president van de Spaanse hoofdstad heeft deze maatregelen voorgesteld vanwege het “alarmerende nieuws” uit dit Aziatische land, zoals zij in een tweet onthulde.

De regionale regering zal vrijdag bij monde van haar adviseur voor volksgezondheid, Enrique Ruiz Escudero, uitleggen welke gevolgen de terugkeer van het Covid-protocol in de verpleeghuizen over enkele dagen zal hebben, op een moment dat deze sterk bezocht worden door gezinnen die hun ouders of grootouders zoeken om samen de feestdagen door te brengen, die in Spanje lopen tot 6 januari, Koningsdag.

Vanochtend heeft Escudero in een brief aan minister van Volksgezondheid Carolina Darias gevraagd dat de regering een strenger toezicht instelt op de luchthaven van Madrid, aangezien deze in “alle voorgaande golven” van het coronavirus de “toegangspoort” van het virus naar Spanje is geweest. Escudero vroeg Darias ook “de plenaire vergadering van de Interterritoriale Raad van het Nationaal Gezondheidsstelsel (SNS) in de komende uren dringend en buitengewoon bijeen te roepen om de huidige situatie en de eventueel te nemen maatregelen te bespreken”.

De autoriteiten van Peking hebben onlangs hun grenzen opengesteld voor hun onderdanen zodat zij naar het buitenland kunnen reizen, waaraan moet worden toegevoegd “de grote mobiliteit die is voorzien in het kader van het Chinese Nieuwjaar”, zoals het hoofd van de regering van de Spaanse hoofdstad, belast met gezondheid, heeft gewaarschuwd.

De wereld onderzoekt mogelijke maatregelen om de controles op vluchten uit China aan te scherpen, waarbij landen als India, Taiwan, Italië en de Verenigde Staten reeds een negatieve test op Covid-19 eisen om hun respectieve landen binnen te mogen.