Waait je handdoek altijd weg op het strand? Barbara bedacht een oplossing – petroenchem.net

Waait je handdoek altijd weg op het strand? Barbara bedacht een oplossing – petroenchem.net

Nieuws

Welke ondernemer wil het nou niet: een oplossing of product bedenken waar nog niemand aan had gedacht. In deze reeks vertellen ondernemers over het gat in de markt dat zij ontdekten en hun weg daarnaartoe. Deze keer: nooit meer een handdoek die van je strandbedje glijdt of waait.

“Het idee is eigenlijk al tien jaar geleden geboren, vanuit mijn eigen frustratie. Tijdens een van mijn reizen als stewardess was mijn handdoek al zo vaak van mijn ligbed afgewaaid terwijl ik aan het strand of zwembad lag. Ik vroeg me af of ik hier zelf een oplossing voor kon bedenken. Toen ben ik gaan zoeken.” “Ik kwam al snel bij de knijper uit om de handdoek op zijn plek te houden. Bevriende ondernemers hadden me geleerd: ‘massa is kassa’. Ik dacht bij massa’s al snel aan relatiegeschenken. Maar dan moest ik ze wel kunnen personaliseren en bedrukking op knijpers werkte niet.” “Dus ben ik met een grafisch vormgever gaan brainstormen op iets wat dezelfde functie heeft en ook nog eens goed te bedrukken is. Uiteindelijk kwamen we uit bij een ‘band’. Maar dan moet je dat idee uitwerken tot een uiteindelijk product.”

“Door mijn werk kom ik met veel mensen in contact. Zo leerde ik ook een ondernemer uit Hongkong kennen die een band die gedeeltelijk elastisch is voor mij kon maken. Ook had ik een eigen sluiting ontworpen, want ik wilde niet dat het te veel op een kofferband ging lijken. Voor de sluiting kwam ik uit bij een fabrikant in Taipei. Uiteindelijk heb ik een sociale werkplaats hier in Nederland gevraagd om de sluitingen aan de banden te zetten.” “Ik ben in het diepe gesprongen en besloot beurzen en netwerkborrels te bezoeken. Ik was jong en had eigenlijk niets te verliezen. Tot aan dat moment heb ik al mijn spaargeld en energie erin gestoken. Uiteindelijk wilden mensen me een kans geven. Ik ben ook naar CuraƧao gegaan, waar mijn schoonfamilie woont. Daar ben ik langs hotels en strandclubs gegaan met mijn product en dat werkte.”